Elon Musk vrea să colonizeze Marte înainte de Al Treilea Război Mondial

de: Bogdan Cristea
14 12. 2015

Șeful celor de la Tesla se teme că o nouă conflagrație mondială i-ar putea strica planurile de colonizare a planetei Marte.

Elon Musk este, fără îndoială, unul dintre cei mai ambițioși, dar și unul dintre cei mai respectați oameni de afaceri din prezent. Pe lângă tesla, două dintre cele mai interesante inițiative ale acestuia sunt Hyperloop și Mars One. Hyperloop, de exemplu, are ca scop crearea unui tren extrem de rapid, care ar putea atinge viteze de peste 1.220 de km/h.

Energia ar veni de la Soare, fiind vorba de un sistem similar trenului Maglev care folosește principiul de respingere dintre doi magneți. De asemenea, circuitul cu o lungime de 5 mile va fi finalizat abia după doi ani și jumătate, iar în timpul testelor vor fi transportate aproximativ 10 milioane de persoane.

Mars One, de cealaltă partea, ar urma să ajute oamenii să colonizeze Marte. „Există o cale rapidă și una înceată”, a declarat Musk în urmă cu ceva vreme. Cea rapidă reprezintă bombardarea polilor Planetei Roșii cu arme termonucleare, în timp ce calea înceată reprezintă transportarea unor gaze de seră, precum dioxidul de carbon și metan, care să fie răspândite în atmosfera marțiană. Însă lucrul care ar putea să-l împiedice pe Musk să folosească bombele nucleare pe suprafața planetei Marte ar putea fi folosirea acestora pe Pământ.

Astfel, într-un interviu acordat publicației GQ, Elon Musk a menționat că un Al Treilea Război Mondial ar putea să elimine posibilitatea trimiterii navetelor în spațiu. ”Este o fereastră care ar putea fi deschisă pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp și în care am avea șansa de a înființa o colonie pe Marte, înainte ca vreo întâmplare de pe Pământ să afecteze nivelul de tehnologizare”. Mai mult decât atât, Musk susține că baza ar trebui să ajungă să se întrețină singură înainte ca situația de pe Pământ să degenereze.

Un lucru este clar: cele mai puternice țări au acum o putere de foc mult mai mare decât aveau în urmă cu câteva decenii. Dar chiar și așa, în mod tradițional, războaiele au fost perioade în care tehnologia a avansat extrem de rapid, grație numeroaselor prototipuri implementate pe parcursul acestora.